Helstekt fredags kyckling

Skiva 1st gullök, skiva 2 vitlöksklyftor, 1 citron som du tar bort det gula skalet med en potatisskalare, 25g smör, 11/2 msk soya, 1st hönsbuljong, 1/2dl vatten, 1/2 tsk svartpeppar och 1tsk salt. Tag citronskal, lök, vitlök och tryck in det i kycklingen. Knyt ihop benen och krydda kycklingen runt om med salt och svartpeppar. Smält smöret, soya, vatten och hönsbuljong. Lägg kycklingen i en form och pensla kycklingen med smöret. Häll det som blir kvar i formen och tag ut kycklingen under tillagningen och pensla kycklingen några gånger. 150-170grader varmluft. Minst 1 timme kolla med termometer 75 grader då är den klar. Höj gärna temperaturen sista stunden 200 grader så kycklingen får fin färg. 
Sås tag skyn och sila av. Koka upp och tillsätt 3dl vispgrädde, 11/2msk svartavibärsgele och red av med Maizena om det behövs. Smaka av med salt och svartpeppar.